5 Handige Social Media tips voor bedrijven

  • 14 Mei 2014

5 Handige Social Media tips voor bedrijven

Er zal weinig twijfel meer bestaan over het succes wat social media voor bedrijven kan betekenen. Het onderhouden van social media draagt ook zeker bij aan de vindbaarheid van jouw website op het internet. Wil je meer bezoekers op jouw website d.m.v. Social Media? Neem onderstaande tips dan eens goed door!

1. Verbind met anderen

Facebook, Twitter, Linked-in en Google+ zijn allen grote platforms om te verbinden met soortgelijke bedrijven, leveranciers, klanten of zelfs fans van uw bedrijf. Deze betrokkenheid kan goed zijn voor het onderhouden van uw relaties, maar kan tevens het aantal zoekopdrachten naar uw website positief beïnvloeden.

2. Laat jouw werk zien

Social Media is een mooie manier om te laten zien wat jouw bedrijf voor andere (bedrijven) kan betekenen. Heb je iets interessants gedaan, of werk geleverd waar je trots op bent? Schroom dan niet om dit op jouw social media pagina te plaatsen.

3. Bekijk jouw concurrenten eens op Social Media

Zijn jouw concurrenten succesvol op social media? Zo ja, waaraan hebben zij dit succes te danken. Probeer zelf creatief te zijn met jouw social media berichten, maar een steuntje in de rug kan natuurlijk geen kwaad.

4. Plaats social share buttons op jouw website

Geef bezoekers de mogelijkheid om artikelen op jouw website te delen via social media. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jouw website vol plaatst met social media buttons (dit kan teveel afleiden van het uiteindelijke doel van jouw website). Bekijk per artikel goed of het plaatsen van social media buttons een toegevoegde waarde kan zijn en maak dan de afweging om deze buttons al dan niet te plaatsen.

5. Zorg er voor dat jouw profiel volledig is ingevuld

Het is belangrijk om jouw profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Een link naar jouw website mag absoluut niet ontbreken. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van jouw website binnen de zoekmachine en geeft bezoekers van jouw social media pagina de mogelijkheid om direct naar jouw website te navigeren.

Volg deze basisstappen om meer bezoekers via social media naar jouw website te genereren. Binnenkort komen wij met nog een aantal handige tips om jouw succes op social media te stimuleren.