Heb jij een sociale website?

  • 02 Feb 2013

Heb jij een sociale website?

Waarom is het integreren van social media in je website zo belangrijk? Naast dat je meer bekendheid creëert heeft het ook een positieve invloed op je positie in de resultaten van de zoekmachines. Wanneer bezoekers van je website de content delen via social media kanalen, zal dit een positieve invloed hebben.

Waarom social sharing buttons zo belangrijk zijn

Social sharing buttons kunnen voor een snelle bekendheid zorgen van jouw bedrijf, product, dienst en/of website. Hiervoor moet je wel voor interessante en unieke content zorgen. Wanneer een bezoeker van jouw website de content zo interessant vindt en een meerwaarde is, dan zal deze bezoeker deze content willen delen met andere mensen. Deze andere mensen zijn de mensen die de bezoeker volgen op de verschillende social media kanalen.

De social media buttons zien we vaak terug op de website, maar de social sharing buttons zien we eigenlijk nog te weinig. Social sharing buttons zijn de kleine buttons die je vaak kan vinden boven of onder de content. Voor Facebook zijn dit de wel bekende likes, voor Twitter is dit de Tweet, voor LinkedIn is dit de share en voor Google+ is dit de +1. De codes voor deze sharing buttons kan je vinden via de websites van de social media kanalen. Je kan ook aan je webdesigner vragen of hij/zij deze sharing buttons op jouw website wilt plaatsen.

Er zijn ook websites die voor jouw een script hebben waarbij je alle kanalen kan selecteren, waarvan jij wil dat de content op gedeeld kan worden. Wanneer je
het script hebt ingesteld zal deze website jouw een stuk code geven die jij of jouw webdesigner op je website plaatst. De bezoeker kan dan jouw content delen via de kanalen. Websites waar je deze scripts kan krijgen zijn onder andere ShareThis en AddThis.

Heb je nog geen social sharing buttons? Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk plaatst. Zo wordt je website socialer en is de kans op meer bezoekers weer vele malen groter.