Heeft jouw website een talenknobbel?

  • 19 Sept 2013

Heeft jouw website een talenknobbel?

Met de vraag 'Heeft jouw website een talenknobbel?' bedoel ik niet dat jouw website in verschillende talen beschikbaar moet zijn. Dat is natuurlijk afhankelijk van de doelgroep. Met deze vraag bedoel ik of de website in verschillende browsers hetzelfde wordt weergegeven.

Verschillende webbrowsers

Tegenwoordig heeft een internetgebruiker een ruime keuze aan browsers, de meest bekende zijn; Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera. Al deze browsers hebben ook nog eens meerdere versies, welke in gebruik kunnen verschillen.

Dezelfde weergave in verschillende browsers

Webbrowsers kunnen soms verschillend reageren op de html-code waaruit een website is opgebouwd. Je wilt natuurlijk niet dat jouw website er in Internet Explorer anders uitziet dan in Safari. Dit kan echter wel het geval zijn als je dit nooit gecheckt hebt.

Nieuwe browsers of versies

In de toekomst zullen er ook weer nieuwe browsers op de markt komen en zullen bestaande browsers met nieuwe versies komen. Het is van belang dat ook in nieuwe versies de website hetzelfde getoond wordt. Het onderhouden van je website is dus erg belangrijk.