Verlies jij bezoekers op snelheid?

  • 22 Jul 2013

Verlies jij bezoekers op snelheid?

Het is tegenwoordig van belang dat een website snel is en met snel bedoel ik de gehele inhoud van de webpagina binnen een paar seconde zichtbaar moet zijn. Google heeft de laadtijd van de website opgenomen in de Quality Score. Dat wil zeggen dat dit meetelt om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen binnen de zoekresultaten van Google.

Laadtijd voor bezoekers

Niet alleen voor Google is het belangrijk, maar ook voor de bezoekers van een website. Wanneer een website er te lang over doet om te laden, zal de bezoeker de website verlaten. Er zijn vele mogelijkheden om je website sneller te maken. Zorg voor geoptimaliseerde afbeeldingen, voor schone code en kies voor een goed hosting bedrijf.

Testen van de laadtijd

De snelheid van je website kan je via verschillende websites testen. Zo zijn er websites waar je direct je website kan testen op snelheid. Zo een website is Pingdom Tools. Deze website geeft in details weer wat er geladen wordt en waar de website sneller gemaakt kan worden. Een andere handige tool is de tool van Google, de Google Webmasterhulpprogramma’s.

Ook zijn er plugins voor browsers waarmee de website getest kan worden. Een goede plugin die gebruikt kan worden is Yslow voor Firefox en Yslow voor Chrome. Deze tool is alleen te gebruiken via de Firefox browser en geeft specifiek aan waar de website verbeterd kan worden.