Zelf een website analyse uitvoeren

  • 10 Jul 2014

Zelf een website analyse uitvoeren

Het uitvoeren van een website analyse is een essentieel aspect van een effectieve internet marketing strategie. De reden hier van is dat iedere website uniek is, en er dus niet één standaard succesformule is.

Waarom een website analyse uitvoeren?

Het antwoord hierop is eigenlijk 'Quite Easy'. Je voert een website analyse uit omdat je jouw online succes wilt vergroten. Met een website analyse vindt je snel grote en kleine verbeterpunten waarmee je aan de slag kunt om jouw website te verbeteren.

Het verbeteren van jouw website is een eindeloos proces. Markten veranderen, het gedrag van de doelgroep kan veranderen, het web verandert en organisaties veranderen daarin mee.

Hoe voer je een website analyse uit?

Voor het uitvoeren van een website analyse zijn verschillende middelen beschikbaar. Wil je een goede website analyse uitvoeren, dan beoordeel je de website op verschillende punten.

  1. de techniek van de website
  2. de content

De techniek van de website is erg belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid en de vindbaarheid van de website. Gebruik je goede url's, zit de structuur van de website goed in elkaar en hebben de pagina's een korte laadtijd? Dit zijn een aantal vragen waar je zeker een antwoord op wilt krijgen.

De content van de website is jouw visitekaartje voor de bezoeker. Ga na of de bezoekers tevreden zijn met de teksten op jouw website. Zijn de teksten niet te lang, zijn de teksten scanbaar, zijn de zoekwoorden goed verwerkt en wordt er goed gebruik gemaakt van koppen en titels.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, en er zijn wel duizenden factoren die belangrijk zijn voor het succes van jouw website. Door een website analyse uit te voeren, kun je aan de slag met het optimalisatieproces van de website.

Op het internet zijn verschillende gratis tools beschikbaar om een eenvoudige website analyse uit te voeren. Deze tools kunnen jou een redelijk beeld geven van de websitestatus. Wil je een uitgebreide website analyse zodat je direct aan de slag kunt met het verbeteren van de website, zodat de resultaten aanzienlijk verbeteren? Bij Webbureau Quite Easy kun je zo een uitgebreide website analyse bestellen!