Maak gebruik van één site: www of non-www

  • 31 Okt 2013

Maak gebruik van één site: www of non-www

Een website is op meerdere manieren te bereiken, de eerste manier is via www.jouwwebsite.nl, deze manier wordt de www-manier genoemd en wordt het meeste gebruikt. De tweede manier is via jouwwebsite.nl, hierbij laat je www weg, dit is de non-www manier.

Doorverwijzen naar één website

Google ziet deze twee mogelijkheden als aparte websites met dezelfde content. Het beste is om gebruik te maken van één mogelijkheid of om één van de twee varianten door te verwijzen naar de ander. Dit kan via een bestand, .htaccess. Als iemand dan bijvoorbeeld de non-www manier gebruikt zal deze worden omgezet naar de www variant.

Verwijst jouw website door?

Test vooral eens of jouw website wordt doorverwezen, dit doe je door de www variant of de non-www variant in te voeren in de webbrowser. Wanneer er niets gebeurd is er nog geen doorverwijzing. Ik adviseer je om dit zo snel mogelijk te realiseren. Het doorverwijzen is een redelijk technisch verhaal, dit kun je het beste laten doen door jouw webbouwer. Uiteraard kun je hiervoor ook terecht bij Webbureau Quite Easy. Laat hieronder een berichtje achter en ik zal contact met je opnemen.