Creëer nieuwe content voor je website

  • 24 Okt 2013

Creëer nieuwe content voor je website

Wanneer je in het bezit bent van een website is het van groot belang dat je deze onderhoudt en blijft onderhouden. Een website is namelijk nooit klaar, zeker niet wanneer je een constante groei van nieuwe bezoekers wenst. Een constante groei bereik je door je webpagina’s zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te laten komen. En daarvoor dien je o.a. voortdurend nieuwe content te creëren. 

Hoe creëer je nieuwe content?

Het creëren van nieuwe content voor je website hoeft niet moeilijk te zijn als het vakgebied of de doelgroep van je website je interesseert.

Om onderwerpen te krijgen waarover je kunt schrijven, kun je een brainstormsessie houden. Dit kun je alleen doen of juist met personen uit jouw doelgroep. Zij kunnen vertellen wat ze graag willen weten en lezen op jouw website. Schrijf alle onderwerpen op waarover je zou kunnen schrijven en zorg voor een zo groot mogelijke lijst. 

Zelf schrijven of laten schrijven?

Zelf heb ik ook zo’n lijst opgesteld, welke is voorgelegd aan mijn doelgroep om hen te laten bepalen welke onderwerpen zij het meest interessant vinden. Vervolgens heb ik de onderwerpen op de lijst gerangschikt van meest interessant naar niet interessant.

Als je een lijst met onderwerpen hebt, kun je nieuwe content gaan schrijven. Belangrijk hierbij is dat je het artikel voor een bepaald zoekwoord schrijft, zodat het artikel hoog kan scoren in de zoekmachines. Wanneer je niet goed bent in het schrijven van artikelen, kun je dit uiteraard ook uitbesteden. Ook daarin kun je verschillende keuzes maken, het artikel kan in het geheel worden geschreven door een tekstschrijver, het artikel kun je zelf schrijven en vervolgens laten herschrijven of nakijken of je kunt de tekst inspreken en het door bijv. een student laten uitschrijven.

Probeer minimaal één keer per maand een nieuw artikel te schrijven om zo meerdere resultaten te krijgen in de zoekmachines. Meer artikelen per maand is uiteraard nog beter. Voor hulp of advies bij het schrijven van content, kun je altijd contact opnemen met Webbureau Quite Easy.