Hoe vind ik de juiste zoekwoorden?

  • 04 Sept 2014

Hoe vind ik de juiste zoekwoorden?

Je hebt een eigen website of webshop en je wilt dat er meer bezoekers op de site komen. Een middel om dit te realiseren is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van de teksten op jouw website, zodat de website hoger getoond wordt in de zoekmachine wanneer er gezocht wordt op bepaalde zoekwoorden.

Wil je gevonden worden op relevante zoekwoorden, dan dien je deze in jouw teksten op de website te verwerken. Echter, het is nog een grote klus om uit te vinden op welke zoekwoorden je je moet focussen.

Er zijn meerdere middelen die je kunnen helpen om een lijst met relevante zoekwoorden samen te stellen. Ik raad aan om eerst zelf een brainstormsessie te houden, waarbij je alle relevante zoektermen die in je op komen noteert. Ga vervolgens op zoek naar synoniemen van deze zoekwoorden. Ook een handige tip is om te kijken bij jouw directe concurrenten. Welke zoekwoorden gebruiken zij en worden zij hierop gevonden binnen de zoekmachine?

Google Adwords Keyword Planner

Nu heb je een lijst met zoekwoorden samengesteld, maar kun je er nog weinig mee. Je wilt namelijk weten hoe hoog het zoekvolume van deze zoekwoorden is en hoeveel concurrentie er per zoekwoord is. De Google Adwords Keyword Planner is hier een geschikt middel voor.

Wanneer je al deze informatie verzameld hebt, kun je een afweging maken tussen de verschillende zoekwoorden. Het is namelijk onmogelijk om voor ieder zoekwoord een toppositie te realiseren. 

Wil je een professioneel en uitgebreid zoekwoordenonderzoek voor jouw bedrijf? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een zoekwoordenonderzoek.