Verlies jij websitebezoeken door Google?

  • 14 Apr 2015

Verlies jij websitebezoeken door Google?

Google zal op 21 april een nieuwe update uitvoeren die betrekking heeft op de mobiele posities binnen de zoekmachine. Dat wil zeggen dat je bezoekers gaat verliezen wanneer je website niet 'mobile friendly' is. Google zal deze websites laten vallen uit de mobile search resultaten. Dit zijn de resultaten die Google weergeeft wanneer je via je mobiel zoekt in Google.

Ben jij klaar voor de nieuwe Google update?

Het hebben van een mobiele versie van je website is vanaf 21 april dus belangrijker dan ooit. Om erachter te komen of jouw website klaar is voor de komende update hoef je alleen de test uit te voeren van Google. 

Doe de mobielvriendelijksheid test

Google heeft een webpagina waar het mogelijk is om jouw website te testen of deze 'mobile friendly' is en voldoet aan de eisen van Google. Voer hier 'mobiele friendly test' uit. De test heeft twee uitslagen.

Wanneer je het bericht 'Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk' krijgt te zien, dan is jouw website mobielvriendelijk en hoef je niks te doen.

website is mobiel vriendelijk 

Wanneer je het bericht 'Niet mobielvriendelijk' krijgt te zien, dan is er werk aan de winkel.

 website is niet mobiel vriendelijk

Mijn website is niet mobiel vriendelijk. Wat nu?

Google geeft aan dat jouw website niet mobiel vriendelijk is. Dat wil zeggen dat jouw website niet goed wordt weergegeven op een mobiele telefoon. De meest voor de hand liggende oplossing is om jouw website responsive te maken. 

Responsive wil zeggen dat jouw website geschikt is voor alle apparaten, zoals tablets en mobiele telefoons. De website past zich automatisch aan het apparaat. Je kan de website van Quite Easy als voorbeeld nemen. Verklein jouw browser met je muis en je zal zien dat de website zich aanpast aan de breedte.

Maak jouw website geschikt voor alle apparaten

Een website responsive maken is een technische klus. Bij Webbureau Quite Easy worden alle websites die ontwikkeld worden, responsive gebouwd. Ik kan jou dan ook helpen om jouw website responsive te maken.

Wil je weten wat de kosten zijn om jouw website responsive te maken? Bel dan met 0252 745 138, stuur een e-mail naar martijn@quite-easy.nl of vul het contactformulier in op de website.